dimarts, 31 de gener de 2017

Dia 31 de gener de 2017

Ningú pot aturar els senglars?

Sóc una de les víctimes de les destrosses que poden arribar a provocar els senglars. En poc més de sis mesos, els senglars que volten els nostres horts s’han “cruspit”, entre altres coses,  gairebé un miler d’enciams, d’hivern i d’estiu, i sis-centes escaroles sense tenir en compte els danys col·laterals que produeixen...

La culpa, perquè hi ha culpes, aquest cop sí, són de l’ésser humà. No vull ser el típic ciutadà emprenyat que assenyala sense pensar què pot fer ell per entendre la situació però és que de bona entrada, ens hem carregat el depredador natural del porc senglar, el llop. Primer efecte d’una causa originada pels humans.

L’altra gran problemàtica amb el senglar és que la seva escala vegetativa està desbordada i la manera d’equilibrar el seu número –mitjançant la caça de les associacions de caçadors- no és que hagi minvat el seu número sinó que han envellit els seus membres i la seva cultura no té gairebé simpaties entre els més joves.

I, mentrestant, el senglar va fent, sense parar, molts som els que ens exclamem en majúscules però la diferència entre els danys ocasionats en una explotació agrària per part del porc senglar i un suposat rebot general de l’opinió pública vers a les destrosses d’aquest animal, per als ulls d’administradors i polítics, són massa grans, ja m’enteneu. De vegades, penso que les administracions es posaran a la feina en aquest tema quan hi hagi un succés dramàtic entre un senglar i un humà, i aquest, surti per la tele.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada