diumenge, 22 de gener de 2017

Dia 23 de gener de 2017

És Trump qui ha guanyat, idiotes!

Diumenge vaig veure el resum que feia el 324 sobre la manifestació de les dones contra Trump. Un èxit, la veritat. Però, les paraules de Michael Moore em van deixar com atònit; deia al públic  assistent “La majoria no la té Trump, la majoria és aquí”. Un bon eslògan que no serveix de res i no és real.

Crec que ningú al món vol entendre la realitat de la victòria de Trump perquè en el fons, la victòria de Trump reclama un canvi de fons, reinventar el món, sobretot, el polític.

Trump ha guanyat en primer lloc, perquè la candidata demòcrata, Clinton, cau encara pitjor entre els electors americans que Trump. Una cagada com un piano dels demòcrates.

I la victòria de Trump, d’acord, no té la majoria dels vots –això és una punyetera excusa per justificar les coses a curt termini- però representa un estat molt confús però és un estat d’opinió de rebuig a les formes de la política actual.

Contra Trump, no val sentit d’estat, cortesia parlamentària o diàleg polític. Contra Trump només toca generar un canvi polític i mental fort que venci aquest retrocés mental i polític que encarna. La batalla estarà entre els que miren el futur en positiu i els que el miren com un repte on cal defensar-se dels avenços del món. Portarà temps però està clar que guanyar eleccions i fer-ho bé, com és el cas d’Obama, ja no és la solució per a contenir bèsties com Trump.


Trump no ha guanyat per fer bons meetings o ser una persona molt pròxima a la gent. Trump, ha guanyat perquè encarna un marc d’idees molt ben organitzades –potser irreals de portar a terme- i que connecten perfectament amb un gruix de gent que sent un vincle identitari amb aquest home i les seves idees. És una victòria moral més que política i les victòries morals són difícils de vèncer a curt termini.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada